Hei kaikki!

Viime viikolla juoksin jälleen kerran työhaastattelussa... ties kuinka mones haastattelu viimeisen puolen vuoden aikana. Jos jokaisesta työhaastattelusta saisi tarran tai leiman vihkoon (sellaisen kuten ala-asteella jaettiin päivän päätteeksi jokaiselle ahkeralle koululaiselle - yleensä tytöille - jotka olivat tehneet kaikki kotitehtävät), minulla olisi tarroja koossa kokonainen iso vihko. ;)

Joitakin päiviä sitten purnatessa hyvälle ystävälleni haastatteluissa kohtaamiani ärsyttäviä kysymyksiä mm. perheen perustamisesta, poikaystävästä/avo-/aviomiehestä, ehkäisymenetelmistä mitä käytän sekä iästäni ja hiuksieni väristä, ystäväni heitti ilmoille mitä mainioimman idean... Hän suositteli minua perustamaan oman blogin liittyen noin kolmekymmentävuotiaan korkeasti koulutetun naisen ongelmiin työnhaussa.

Kaikkihan me - sekä naiset että miehet - sen tiedämme: perheenperustamiseen liittyviä kysymyksiähän ei saa kysyä työhaastatteluissa... vaan kun niitä aina kysytään. "Minkä ikäinen olet?", "Onko sinulla lapsia?", "Onko sinulla poikaystävää, avomiestä tai aviomiestä?", "Millaiset ovat perheenperustamissuunnitelmasi?" Prkl!!!

Kyllä, me naiset tiedämme myös sen, että ainahan em. kysymyksiin voi vastata esittämällä vastakysymyksen: "Miten tämä kysymys liittyy haettavaan tehtävään?" Mutta auta armias jos niin menet kysymään, niin johan saat pitkän miinuksen nimesi perään ja hankalan bitchin maineen!

Tämä blogi on tarkoitettu kaikille: naisille, miehille, työnhakijoille, työnantajille, työhaastattelijoille... opiskelijoille, vastavalmistuneille... niin uran alkuvaiheilla oleville, kuin jo työelämässä vuosikymmeniä olleille. Toivon, että kirjoittamani kokemukset stressihaastatteluista ja työnhaun haasteista herättävät teissä jokaisessa joitakin ajatuksia. Toivon, että kanssasisareni saavat blogistani voimia ja tsemppiä elämäänsä. Toivon, että ne työhaastattelijat ja rekrytointiprosessien muut edustajat, jotka ovat pommittaneet naisia näillä epäasiallisuuksilla, havahtuvat ja vaihtavat välittömästi toimintatapansa. Lukekaa, ihmetelkää, manatkaa, jne. Pääasia on se, että kirjoitukseni herättävät ajatuksia ja tuntemuksia - niin positiivisia kuin negatiivisiakin. ;)

 

Tämä blogi on totista totta ja tapahtumat osa nuoren yliopistosta tänä vuonna valmistuneen vahvan naisen elämää! Lämpimästi tervetuloa seuraamaan millaisia haasteita/haastatteluita olen työnhaussa kohdannut ja kohtaan parhaillaan!